Overige

Waarheen nog meer
Van de verschillende Offices de Tourisme hebben wij een map met daarin folders en flyers over de meest uiteenlopende activiteiten en bezoeken die men kan afleggen. 
Naar wijn caves, oude kastelen, pretparken. 

 

La Cité de Carcassonne
Een van de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde binnenstad. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa die bijna volledig is bewaard. 

Carcasonne 01 (600 x 450)

Carcasonne 06 (768 x 512)

Bezoek de stad Auch
Op 45 minuten rijden in het hart van de Gascogne in de Gers. Dit is de streek waar de legendarische musketier D'Artagnan geboren werd. De monumentale trap verbindt de boven- met de benedenstad via 370 treden. Hier vind u het standbeeld van d'Artagnan.
De Sinte-Mariekathedraal is opgenomen als werelderfgoed.

Auch 02 (600 x 450)

Auch 01 (600 x 450)

De bedevaart plaats Lourdes
Het hele jaar door komen er pelgrims vanuit heel Europa naar het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes om er te bidden. De sacraments processies zijn indrukwekkend.

Lourdes 02 (600 x 450)

Lourdes 01 (600 x 450)

Restaurants en eetgelegenheden
De dorpen Lombez en Samatan liggen beide op ongeveer 11 km bij ons vandaan. Daar vind u een aantal eetgelegenheden. Ook in andere nabijgelegen dorpen zijn deze typische restaurants te vinden. De lunches zijn qua prijs aantrekkelijk, waarbij gezegd moet worden dat voor het diner de restaurants pas na 19.30 uur open gaan. De haute cuisine is in deze streek weggelegd voor een beperkt aantal restaurants.
De beide Offices de Tourisme in Lombez en Samatan vallen nu samen onder het Office de Tourisme du Savès en hebben 1 website.
Click voor info bij een van de plaatsen op deOffice-de-tourisme (1).

Hoofd-nieuw